Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Υπέροχη εύκολη συνταγή ..macaroni and cheece

  • 500 gr κοφτό μακαρονάκι
  • 3 1/2 φλυτζάνια τριμμένο cheddar cheese
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • 4 κ.σ αλεύρι (εγώ βάζω κορν φλάουερ)
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • γαλέτα 
και προαιρετικά
  • 1 κ.γ, μουστάρδα σκόνη
  • 1 κ.σ. Worcestershire sauce 
  • τριμμένη Parmesan (για πασπάλισμα) 
  • αντί για γαλέτα μπορείτε να βάλετε τριμμένα Corn Flakes άγλυκα
Εκτέλεση
  1. Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι για 9 λεπτά
  2. Λιώνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε
    μέχρι να ενωθούν (roux)
  3. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς
  4. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα, τη Worcestershire sauce,
    αλάτι και πιπέρι
  5. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε 3 φλυτζάνια τριμμένο cheddar και τα βρασμένα μακαρονάκια
  6. Ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα σε ένα πυρέξ
  7. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και γαλέτα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου