Εν όψη εκλογών, ο Γιάννης Καράμπελας ξεκίνησε τον
προεκλογικό του αγώνα, από την Λιβαδειά,μιας και θα είναι υποψήφιος με
τη ΝΔ, με μια εκδήλωση - ομιλία, κάνοντας απολογισμό των δύο τελευταίων
ετών.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο της Κρύας και με video wall στο εστιατόριο "Νερόμυλος" όπου ο κος Καράμπελας, είχε φροντίσει να υπάρχει μπουφές, για να κεράσει όλους τους παρευρισκομένους, με αφορμή την ονομαστική του εορτή.
Και οι δύο αίθουσες, ήταν ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του, την πρόσκληση του Γιάννη Καράμπελα.
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία :
Οι εκλογές είναι γεγονός.
Στις 25/1 η χώρα οδηγείται ή μάλλον καλύτερα σύρεται σε πρόωρες εθνικές εκλογές!
Και από ποιους??
Από τους συνεταίρους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΧΑ, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα 2,5 τελευταία χρόνια είχαν κοινή πορεία σε όλα τα νομοσχέδια.
Από μια μειοψηφία 132 βουλευτών που εκμεταλλεύτηκαν τις αναχρονιστικές διατάξεις του συντάγματος για την προεδρική εκλογή, Οδηγώντας τη χώρα σε πολιτική αστάθεια την πιο κρίσιμη στιγμή.
Mια ανάσα πριν την ολοκλήρωση της προσπάθειας της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια, τότε που η Ελλάδα αποτελούσε την πρώτη αρνητική είδηση σε όλο τον κόσμο και το παράδειγμα προς αποφυγή.
Και αν μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για ένα πράγμα όσοι στηρίξαμε την κυβέρνηση αυτή, είναι ότι πολιτευτήκαμε με βάση την αλήθεια όσο δύσκολες κι αν ήταν οι αποφάσεις που έπρεπε να στηρίξουμε.
Και η πρώτη αλήθεια που όλοι πλέον παραδεχόμαστε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε τότε ένα βήμα έξω από την ευρωζώνη.
Καθημερινά, πληθώρα δημοσιευμάτων του ξένου τύπου όσο και ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενίσχυαν το σενάριο που μας ήθελε ν’ αποχωρούμε απ ́ το ευρώ.
Στο σενάριο αυτό οι αγορές όπως θα θυμάστε και όπως ήταν φυσιολογικό αντιδρούσαν βίαια, δημιουργώντας ένα κλίμα ασφυξίας για την ελληνική οικονομία.
Γιατί για όσους δεν γνωρίζουν...οι αγορές δεν χαλιναγωγούνται ούτε με νταούλια, ούτε με ζουρνάδες, όπως σπεύδουν να υποστηρίξουν με επικίνδυνο λαϊκισμό οι θιασώτες της δραχμής!
Άμεσος στόχος μας ήταν ν’ ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα και να δώσουμε προοπτική ελπίδας στον Έλληνα πολίτη. Για να το πετύχουμε αυτό έπρεπε να προχωρήσουμε ταχύτατα και να τηρήσουμε τις
δεσμεύσεις μας απέναντι στους δανειστές και εταίρους μας.
Το 2012 η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς παρέλαβαν ένα πολύ βαρύ φορτίο: να κρατήσουν την ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα ζωντανή και με ασφάλεια να την οδηγήσουν έξω από την κρίση και ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης.
Οι πολίτες στις εκλογές του 2012 επέλεξαν κυβέρνηση συνεργασίας και όχι κυβέρνηση αυτοδυναμίας γεγονός που δεν μας επέτρεψε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας όπως θα θέλαμε.
Εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να τονίσω σε όσους κακόπιστους:
Πως δεν είμαστε θαυμαστές της Τρόικας και των μνημονίων της!!
Ούτε ξαφνικά αγαπήσαμε το ΠΑΣΟΚ!
Αναγκαστήκαμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων και με τους δύο! Για να βρούμε λύσεις για τη σωτηρία της χώρας!
Δεν είναι ευχάριστο να συγκυβερνείς με το ΠΑΣΟΚ. Σας διαβεβαιώ.
Υπάρχουν χαώδεις διαφορές μεταξύ μας, Όπως δεν ήταν και καθόλου εύκολες οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα αφού μέχρι το 2012 ότι είχαν συμφωνήσει αυτοί που μας έφεραν το μνημόνιο, δεν το τήρησαν.
Το αποτέλεσμα ήταν σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας πρόταση, να συναντάμε την δυσπιστία των δανειστών.
Επιλέξαμε όμως να αφήσουμε όλες τις διαφορές μας στην άκρη και να βρούμε όσα μας ενώνουν, επιλέξαμε να συμβιβαστούμε και να συγκυβερνήσουμε, αντί ν’ αφήσουμε τη χώρα στο έλεος της ακυβερνησίας και του χάους!
Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, πετύχαμε αρκετά και πολύ σημαντικά πράγματα :
Μέσα σε 2,5 χρόνια προωθήθηκαν τόσες μεταρρυθμίσεις όσες δεν είχαν γίνει από τη μεταπολίτευση και μετά, οι οποίες αναβάθμισαν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.
Γιατί αγαπητοί μου φίλοι, οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που περικόπτουν δημόσιες σπατάλες.
Όχι τα οριζόντια μέτρα που ναι μεν μπορεί να είναι εύκολα στην εφαρμογή τους, αλλά είναι άδικα, εξαντλούν και αγανακτούν τον Έλληνα φορολογούμενο.
Μείωση των δαπανών έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως. Για τον απλούστατο λόγο ότι καμία χώρα δεν μπορεί να ζει με δανεικά εφ’ όρου ζωής. Ειδικά όταν μιλάμε για δανεικά που δεν διοχετεύονταν στην πραγματική οικονομία για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά εξυπηρετούσαν τις τεράστιες σπατάλες σε ένα χρεοκοπημένο,
πελατειακό, πολιτικό σύστημα.)
Θα απαριθμήσω κάποιες πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις:
α) πλήρης καταγραφή της ακίνητης περιουσίας όλων των Ελλήνων. Μέσω της οποίας επιτυγχάνεται καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φορολογήσουμε αυτούς που έχουν.
β) ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Μπήκε ένα τέλος στις σπατάλες σε βάρος της δημόσιας υγείας.
γ) Μαϊμού συντάξεις κι επιδόματα που επιβάρυναν τ’ ασφαλιστικά ταμεία με πάνω από 5 δις τα τελευταία 15 χρόνια, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.
Ενώ πλέον μπορεί ο καθένας με πρόσβαση στο διαδίκτυο να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για τα ένσημά του.
δ) Σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις. (Δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θα θέλαμε, ο Αντώνης Σαμαράς στη χθεσινή του ομιλία στη Χαλκίδα μίλησε για την ανάγκη ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ για να μην κλείσει.
Έχουν όμως γίνει αρκετές έως τώρα όπως ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, η σύμβαση παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες που επρόκειτο να υπογραφεί εντός των ημερών..., το Ελληνικό και ο Αστέρας Βουλιαγμένης...
Η χώρα τοποθετήθηκε ξανά στον διεθνή επενδυτικό χάρτη, αναβαθμίζοντας τις αναπτυξιακές της προοπτικές.
Πάγια θέση της φιλελεύθερης παράταξης μας είναι ότι το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας, αυτή την πρωτοβουλία πρέπει να την έχουν οι ιδιώτες.
Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αυτές που φέρνουν χρήματα στο δημόσιο και ανοίγουν θέσεις εργασίας για να καταπολεμηθεί η υψηλή ανεργία.
Όχι το μοντέλο των προσλήψεων στο δημόσιο που μας χρεοκόπησε και που κάποιοι προσπαθούν να το επαναφέρουν, τάζοντας γι’ άλλη μια φορά λεφτά που δεν υπάρχουν.
ε) Αποκατάσταση αδικιών.
Ενδεικτικά αναφέρω
-τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23 σε 13%,
-τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%,
-την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς την εφορία και τ’ ασφαλιστικά ταμεία. Μέσω της οποίας πετύχαμε την ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων.
-την αναδιάρθρωση του χρέους χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών προς τις τράπεζες, δίνοντάς τους έτσι μεγάλη ανάσα.
-τη θεσμοθέτηση ενός πιο δίκαιου φόρου ακίνητης περιουσίας, ο οποίος δεν συνδέεται πλέον με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο για το 2015 και θα συνεχίσει να μειώνεται σταδιακά, ενώ τα έσοδα του θα κατευθύνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να σταματήσουν οι δήμοι να είναι επαίτες του κεντρικού
κράτους.
Επιπλέον άλλαξαν για πρώτη φορά τα όρια ηλικίας στη συνταξιοδότηση αγροτών από τα 67 σε 62 έτη με 40 έτη ασφάλισης.
Καθιερώθηκε για πρώτη φορά διαδοχική ασφάλιση στον ΟΓΑ. Αναγνωρίζονται για πρώτη φορά 5 πλασματικά χρόνια εργασίας στους αγρότες.
Επιπλέον με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες στη βουλή, τα έσοδα από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά λογίζονται ως αγροτικό εισόδημα,κάτι που σημαίνει ότι αντί να υπόκεινται σε φορολογία με
συντελεστή 26%, θα φορολογούνται με 13%.
Σ’ ότι αφορά την νέα κοινή αγροτική πολιτική, που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αφού το μεγαλύτερο κομμάτι του
νομού καλύπτεται από αγροτικές περιοχές, έχει διασφαλισμένους πόρους 20 δις ευρώ για την επόμενη
επταετία, εκ των οποίων τα 14 δις αφορούν άμεσες ενισχύσεις, δηλαδή περίπου 2 δις τον χρόνο, και 6 δις για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.
Αντιλαμβάνεστε ότι με την πολιτική σύγκρουσης που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους εταίρους μας,
αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να μας πιστωθούν σε ενδεχόμενη κυβέρνησής τους.
Στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου η χώρα να σταματήσει να δανείζεται για να καλύψει τις ανάγκες της, αποτέλεσε η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ένα πρωτογενές πλεόνασμα που αμφισβήτησε έντονα η αντιπολίτευση, ενώ τώρα το χρησιμοποιεί ως όπλο στην επιχειρηματολογία της, για τη στήριξη του οικονομικού της προγράμματος.
Τι άλλο θα ακούσουμε!!
Χάρη σ’ αυτό λοιπόν το πρωτογενές πλεόνασμα μπορέσαμε και δώσαμε πάνω από μισό δις ως κοινωνικό μέρισμα, και πάνω από μισό δις για την μερική αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δικαστών.
Μάλιστα κατόπιν απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου πριν ένα μήνα, θα δώσουμε άλλο μισό δις ευρώ για να καταβληθούν οι αναδρομικές περικοπές συντάξεων σε Σώματα Ασφαλείας, γιατρούς και πανεπιστημιακούς,
Επίσης μειώθηκε κατά 30% ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης έστω και καθυστερημένα,και καταργήθηκε μέρος - έστω και μικρό - των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι πως η παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων είναι αυτή που θα φέρει την αποκατάσταση των αδικιών που έχει υποστεί η κοινωνία. Και Όχι η επιστροφή στα ελλείμματα μέσω ακατάσχετης παροχολογίας από πολιτικούς που βάζουν το προσωπικό και κομματικό συμφέρον πάνω από την πατρίδα.
Φέτος η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, του οποίου είχα και την τιμή να είμαι ειδικός εισηγητής στο κομμάτι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας εξουσιοδοτήσουν με την ψήφο τους, να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό του 2015 με την ίδια συνέπεια, όπως πράξαμε για το 2014 και το 2013.
Δύο προϋπολογισμούς που και οι εταίροι μας αμφισβητούσαν και η αντιπολίτευση χαρακτήριζε ουτοπικούς.
Και όμως ! Διαψεύστηκαν πανηγυρικά και οι δύο πλευρές!
Συνεχίζοντας θα ήθελα να αναφερθώ στις σημαντικότερες παρεμβάσεις μου, κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Όπως
1)Συμβολή και αρωγή ώστε να κλείσει ο Οργανισμός Κωπαΐδας και να περάσει στην Περιφέρεια.
Επίσης όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να συνεχίζει η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεών του Οργανισμού, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ ήταν αντίθετη λόγω των μεγάλων οφειλών του Οργανισμού.
Εδώ θέλω να πω φίλες και φίλοι ότι νιώθω περήφανος που δεν υπήρξα ένας απ ́ αυτούς που έκλειναν το μάτι στους αγρότες, να μην πληρώνουν τα χρέη προς τον Οργανισμό, ακόμα και την εποχή που οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι ακολουθούσαν πολιτική αυξημένων ελλειμμάτων.
2) Ο αγώνας που ξεκίνησα για τη μείωση των διοδίων.
Το 2013 ψηφίσαμε την αύξησή τους, διαβάζοντας και μια μελέτη που μας παρουσίασε τότε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Αυτό που συνέβη όμως τελικά ήταν η αύξηση των διοδίων να φέρει μεγάλη αύξηση των κινδύνων για οδηγούς και πεζούς στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αφού βαρέα φορτηγά οχήματα κατακλύζουν καθημερινά τους επαρχιακούς δρόμους για ν’ αποφύγουν το αυξημένο κόστος των αυτοκινητόδρομων.
Για αυτό το θέμα παρέδωσα και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά έκθεση με τις συνέπειες που έχει προκαλέσει η αύξηση του αντιτίμου των διοδίων στη Νέα Οδό.
Δυστυχώς οι πολιτικές εξελίξεις πρόλαβαν την νομοθετική παρέμβαση που είχα ετοιμάσει για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, φορτηγών από κάποιο βάρος και άνω.
Τις αγωνίες των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης φρόντισε να εκμεταλλευτεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, τάζοντάς τους ανέφικτα πράγματα.
Την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα έως τον Ιούνιο του 2015 υποσχέθηκε ο υπουργός σε συνάντησή τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η απάντηση όμως που πήρα εγγράφως από το υπουργείο στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εκθέτει τόσο τον ίδιο τον υπουργό, όσο και αυτούς που έσπευσαν να τον συγχαρούν.
Για να εξεταστεί φίλες και φίλοι η δυνατότητα επέκτασης του προαστιακού προς τα μέρη μας, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα έργα ηλεκτροκίνησης από Αθήνα έως Λειανοκλάδι, κάτι που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2016.
3) Οι πρωτοβουλίες μου για ενίσχυση των νοσοκομείων Βοιωτίας.
Δεν αναφέρθηκε τυχαία ο Αντώνης Σαμαράς στη χθεσινή του ομιλία στη Χαλκίδα, για ενίσχυση του νοσοκομείου Λιβαδειάς, το οποίο εξυπηρετεί κατοίκους τριών νομών.
Κάποιος έχει δουλέψει γι’ αυτό.
4) Πολλοί κατηγορούν το πολιτικό σύστημα για συγκάλυψη.
Πιστεύετε ότι αλλιώς θ’ αντιμετωπίσει η δικαιοσύνη εσάς απ’ ότι εμένα.
Το αίσθημα δικαιοσύνης και δη κοινωνικής δικαιοσύνης στους Έλληνες πολίτες κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Δεν είμαι περήφανος που δεν έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την λίστα Λαγκάρτ.
Γι’ αυτό όμως προσπάθησα μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο να ελεγχθούμε πρώτα εμείς οι πολιτικοί και τα εμβάσματά μας στο εξωτερικό κατά το χρονικό διάστημα 2010 - 2012, δεύτερον οι υπουργοί της κυβέρνησης από το 2012 και μετά, αφού για τα προηγούμενα έτη υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για αντίστοιχους ελέγχους, και τρίτον να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια που βάζει η τρόικα στις προσλήψεις,
ώστε να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό στις υπηρεσίες της Ελληνικής δικαιοσύνης και ν’ αποδίδεται τάχιστα δικαιοσύνη, χωρίς να λιμνάζει για χρόνια η υπόθεση οποιασδήποτε λίστας.
5) η νομοθετική μου παρέμβαση, με την οποία συγκροτείται «Περιφερειακή Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού», πρόεδρος της οποίας θα είναι ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Μέχρι τώρα οι δήμοι, ο κρατικός θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον πιο κοντά στον πολίτη και τις καθημερινές του ανάγκες, απουσίαζαν εντελώς από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ.
Πλέον αποκτούν ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό των κοινοτικών κονδυλίων.
6) Η νομοθετική μου παρέμβαση, η οποία εντάσσει στον αναπτυξιακό νόμο την ανάπτυξη γενοσήμων φαρμάκων από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Κόντρα στην επιθυμία της Τρόικα που για δικούς της λόγους δεν ήθελε την ανάπτυξη γενοσήμων από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει επενδύσει πάνω από 300 εκ. ευρώ στην χώρα μας τα τελευταία 6 χρόνια της κρίσης.
Με την ανάπτυξη των γενοσήμων υπάρχει προοπτική ν’ αυξήσει το τζίρο της κατά 1 δις ευρώ.
Αυτό σημαίνει σημαντική συνεισφορά στις ελληνικές εξαγωγές, νέες θέσεις εργασίας και αύξηση της φορολογητέας ύλης.
7) η απόσυρση της διάταξης του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα καταργούσε τη δημοσίευση των προκηρύξεων Δημοσίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τύπο.
Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την μη επαρκή ενημέρωση των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ θα σήμαινε και τον θάνατο του επαρχιακού τύπου.
8) πρωτοβουλίες και συνεχή ραντεβού με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, αλλά και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ζητώντας τους να προχωρήσει η αύξηση των μηνιαίων δόσεων σε 100 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τ ́ασφαλιστικά ταμεία.
Έτσι άνοιξε ο δρόμος για να ψηφιστούν πριν λίγες εβδομάδες οι ευεργετικές ρυθμίσεις των 100 και 72 δόσεων, δίνοντας μια ευκαιρία σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να εξυπηρετήσουν τα παλιά τους χρέη.
9) Προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην ασυλία των αντιρρησιών συνείδησης, και όσοι αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα μέσω της στρατιωτικής τους θητείας, να πραγματοποιούν κοινωνική εργασία,
για παράδειγμα να βοηθούν στην συλλογή των απορριμάτων και στην καθαριότητα δημόσιων κτιρίων, αντί να περνάνε το πρωινό τους σε καρέκλες γραφείων.
Θέλω επίσης να τονίσω ότι νιώθω περήφανος που δεν ψήφισα τη δυνατότητα χορήγησης άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση σε τρομοκράτες.
Δεν επιτρέπεται ν’ αφήνεις έναν τρομοκράτη με καλάσνικοφ να κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα στα παιδιά μας.
Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας για τις πράξεις του.
Αν τόσο πολύ του ήρθε η όρεξη για σπουδές, υπήρχε ως ιδανική λύση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως συμβαίνει σ’ όλο τον κόσμο.
10) Η αλλαγή για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα «Καλλικράτης» με την ίδρυση της νέας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου ,ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την διόρθωση περαιτέρω διοικητικών στρεβλώσεων που προήλθαν από την ψήφιση κι εφαρμογή του.
Φίλες και φίλοι,
Μαζί έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια μια βαθιά και ειλικρινή σχέση.
Δεν ακολούθησα ποτέ πολιτικές παροχολογίας δεσμεύοντας τα χρήματα των επόμενων γενεών και δεν έκοψα ποτέ κορδέλες φορώντας το κοστούμι του «καλού βουλευτή».
Η θητεία μου στο ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία 2,5 χρόνια συνοδεύτηκε από δύσκολες, μη δημοφιλείς αποφάσεις, δημοσιονομικού χαρακτήρα, που στόχο είχανε να μείνει η χώρα όρθια.
Να μπορείτε στο τέλος του μήνα να παίρνετε το μισθό σας, τη σύνταξή σας, να έχουν τα παιδιά σας πετρέλαιο στο σχολείο και να λειτουργούν τα νοσοκομεία.
Το κοστούμι του «καλού» το άφησα για τους άλλους.
Από εμένα δεν θ’ ακούτε τα πάντα.
Θ’ ακούτε πάντα την αλήθεια.
Στις εκλογές που έρχονται συγκρούονται κυριολεκτικά δύο κόσμοι.
Οι πολίτες θα κληθούν ν’ αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν.
Αν θέλουν μια Ελλάδα της ισονομίας και της αξιοκρατίας, μια Ελλάδα σύγχρονη κι Ευρωπαϊκή που θα παλέψει μέσα από τις μεταρρυθμίσεις να διορθώσει τα λάθη της, μια Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μια Ελλάδα ρυθμιστή των ενεργειακών εξελίξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ή μια Ελλάδα που θα κινδυνεύσει να μείνει εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας, μια Ελλάδα που τα παραμύθια και οι ψευτομαγκές πολιτικών τζογαδόρων θα την έχουν σπρώξει σε οικονομική άβυσσο, και που η μόνη ελπίδα χρηματοδότησης θα περνάει μέσα από νέους αναγκαστικούς δανεισμούς κι ακόμη σκληρότερα μέτρα, μια Ελλάδα ηττημένη κι αντιμέτωπη με πολλαπλούς εθνικούς κινδύνους.
Οι πολίτες θα κληθούν ν ́αποφασίσουν ποιος θα κρατήσει το τιμόνι της χώρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς που ξέρει τη δουλειά κι έχει ήδη χαρτογραφήσει τη διαδρομή εξόδου από την κρίση, ή ο ατάλαντος πρόεδρος του 15μελούς και αρχηγός των καταλήψεων.
Φίλες και φίλοι μαζί θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη,
Στις 25 Ιανουαρίου βάζουμε τέλος στον λαϊκισμό.
Γιατί με την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας εμείς δεν παίζουμε.
Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Μαζί. Πορευόμαστε μαζί.
Διεκδικούμε μαζί. Για το μέλλον που μας αξίζει.
Τζένη Μπαρούχου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου