Χρόνος προετοιμασίας: 1,5 ώραΜερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
2 μελιτζάνες
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια κύμινο σε σκόνη
2 κουταλάκια ξερό κόλιανδρο
1 φρέσκο τσίλι
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Χυμό από μισό λεμόνι
150 γρ πλιγούρι
150 ml ελαιόλαδο
½ κούπα φρέσκου κόλιανδρου
Λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας
2 αποξηραμένα σύκα
2 κουταλιές ωμά φιστίκια Αιγίνης
2 κουταλιές φιλέ αμυγδάλου
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι Εκτέλεση Συνταγής
1. Ψιλοκόβουμε το τσίλι και λιώνουμε το σκόρδο.
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο, το τσίλι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο, το κύμινο, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, 1,5 κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
3. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και χαράσουμε το εσωτερικό τους ραβδωτά, με προσοχή, ώστε να μην κόψουμε τη φλούδα τους.
4. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και περιχύνουμε από πάνω τους το μείγμα με το ελαιόλαδο.5. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 °C για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.6. Μέχρι να ψηθούν στο φούρνο οι μελιτζάνες προχωράμε με το πλιγούρι.7. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 150 ml βρασμένο νερό και ρίχνουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 10-15 λεπτά.8. Αφαιρούμε την πετσέτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 ml ελαιόλαδου, μια πρέζα αλάτι, τον χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.9. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα σύκα, τον φρέσκο κόλιανδρο, τη μέντα και τα προσθέτουμε μαζί με τους ξηρούς καρπούς στο πλιγούρι.10. Μόλις οι μελιτζάνες ψηθούν, τις αφαιρούμε από τον φούρνο και τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτοντας από πάνω το πλιγούρι και το γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου