Υλικά
1 κιλό καρότα
900 γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
χυμός από δύο πορτοκάλια
Εκτέλεση
1. Πλύνετε και ξεφλουδίστε τα καρότα.
2. Μαγειρέψτε τα σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν και μετά στραγγίξετε τα καλά και πολτοποιήστε τα.
3. Τοποθετήστε τα πολτοποιημένα καρότα σε μια κατσαρόλα μαζί με την φλούδα πορτοκαλιού, το χυμό και τη ζάχαρη και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 25 λεπτά μέχρι το μείγμα να μην έχει καθόλου υγρά.
4. Αφήστε το καροτομείγμα να κρυώσει και μετά φτιάξτε μικρές μπαλίτσες (μέγεθος τρούφας) με τα χέρια σας.
5. Κυλήστε τις μπαλίτσες πάνω σε ζάχαρη μέχρι να «ντυθούν» καλά και βάλτε τες σε ατομικές χάρτινες θηκούλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου