Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ραβανί με αρώματα λεμονιού

Υλικά

Για το ραβανί

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια Σιμιγδάλι Χονδρό ΜELISSA
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 6 αβγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • φλούδα από 1 λεμόνι
 

Διαδικασία

Για το ραβανί: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμη.

Προσθέτετε σταδιακά το σιμιγδάλι, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε για λίγα λεπτά ακόμα.

Χτυπάτε σε ξεχωριστό σκεύος τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε στο μίγμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις, δουλεύοντας τη σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνετε το ταψί σας και ρίχνετε μέσα το γλυκό. Ψήνετε στο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η επιφάνειά του. Για να βεβαιωθείτε, βυθίστε τη λάμα ενός μαχαιριού, πρέπει να βγαίνει καθαρή.

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού για 5-6 λεπτά. Αφαιρείτε τη φλούδα. Περιχύνετε το ζεστό γλυκό με ζεστό σιρόπι.

Το ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα, για να καραμελώσει η επιφάνεια του γλυκού. To αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με μία μπάλα παγωτού ή σορμπέ λεμονιού.  
NEWSONE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου