Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ



Συστατικά

  • 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • τριμμένη κανέλα
Για το σιρόπι:
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 6 φλ. νερό
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1
    Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • 2
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε καλά το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • 3
    Μόλις το σιμιγδάλι αρχίσει να σκουραίνει, πρόσθεσε και το αλεύρι χωρίς να σταματήσεις το ανακάτεμα.
  • 4
    Μόλις το μείγμα σκουρύνει αρκετά, άρχισε με μια κουτάλα να προσθέτεις το σιρόπι λίγο- λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το σιρόπι.
  • 5
    βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκέπα

    σέ τη με μια πετσέτα και άφησέ το μείγμα για δέκα λεπτά να κρυώσει.

  • 6
    Με μια κουτάλα μετάφερε σιγά- σιγά το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ και ξεφόρμαρέ τον σε μια μεγάλη πιατέλα.
  • 7
    Πασπάλισε με την κανέλα και τριμμένο καρύδι αν το προτιμάς.



  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου