ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ
Συστατικά
- 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 πακέτο ψιλό σιμιγδάλι
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- τριμμένη κανέλα
Για το σιρόπι:
- 3 φλ. ζάχαρη
- 6 φλ. νερό
- 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε καλά το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις το σιμιγδάλι αρχίσει να σκουραίνει, πρόσθεσε και το αλεύρι χωρίς να σταματήσεις το ανακάτεμα.
Μόλις το μείγμα σκουρύνει αρκετά, άρχισε με μια κουτάλα να προσθέτεις το σιρόπι λίγο- λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το σιρόπι.
βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκέπα
σέ τη με μια πετσέτα και άφησέ το μείγμα για δέκα λεπτά να κρυώσει.
Με μια κουτάλα μετάφερε σιγά- σιγά το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ και ξεφόρμαρέ τον σε μια μεγάλη πιατέλα.
Πασπάλισε με την κανέλα και τριμμένο καρύδι αν το προτιμάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου