Οι κάθε μεγέθους άδειεςγυάλινες συσκευασίες τροφίμων ή τα γυάλιναβαζάκια αποθήκευσης για την κουζίνα, μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για πάρα πολλές χειροτεχνίες - κατασκευές. Tα μικράφωτιστικά - φαναράκια για κεριά, ρεσώ ή και μικρά λαμπάκια led, είναι από τιςεντυπωσιακότερες και τις πιο εύκολες.
Ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε για να ...στολίσετε την εξωτερική επιφάνεια των βάζων, παίρνουν διαφορετικό ύφος από ιδιαίτερα ρομαντικό έως απόλυτα μοντέρνο και σε κάθε περίπτωσηείναι πολύ πιο πρωτότυπα και όμορφα από πολλά έτοιμα τέτοια κηροπήγια που απλώς και παραπάνω ίσως θα σας κοστίσουν και κυρίως θα σας στερήσουν την χαρά να περηφανεύεστε "εγώ το έφτιαξα".
1. με ύφασμα
Κάθε τύπου διαφανές, ημιδιαφανές ή διάτρητο ύφασμαπου επιτρέπει στο φως να διαχέεται είναι κατάλληλο.
Η δαντέλα είναι το πιο ιδανικό και το ίδιο όμορφο αποτέλεσμα θα κατορθώσετε αν χρησιμοποιήσετε και κομμάτια από κοφτά σεμεδάκια που δεν χρησιμοποιείτε, κομμάτια πλεχτού, δίχτυ κλπ..
Τυλίξτε το ύφασμα γύρω από το βάζο για να μετρήσετεπόσο σας χρειάζεται, κόψτε το, και κολλήστε το στην επιφάνεια του βάζου με μια απλή διαφανή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) που θα απλώσετε με πινέλο.
Μπορείτε και απλώς να κολλήσετε κομμάτια - λουρίδες υφάσματος, χωρίς να ντύσετε ολόκληρη την επιφάνειά του όπως και να προσθέσετε επιμέρους διακοσμητικές λεπτομέρειες με κομμάτια από λινάτσα, διακοσμητικό χόρτο, σκοινί, κλπ. ην νύχτα φωτισμένα από το φως των κεριών η όψη του είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
2. με αλάτι ή ζάχαρη
Από μακριά με πολύ μεγάλη δυσκολία θα καταφέρει κάποιος να διακρίνει πως ακριβώς είναι κατασκευασμένα. Κι όμως είναι πανεύκολο.
Απλώστε με πινέλο κόλλα σε ολόκληρη την επιφάνεια των βάζων, φροντίζοντας να μην αφήσετεκενά σημεία και στην συνέχεια κυλήστε τα πάνω σεαλάτι ή ζάχαρη. Φυσήξτε ή αφαιρέστε μ΄ένα καθαρό πινελάκι την πιθανόν περιττή ποσότητα αλατιού/ζάχαρης και αφήστε τα να στεγνώσουν.
Ανάλογα με το πόσο ψιλό ή πιοχοντρό θα είναι το αλάτι ή η ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσετε, αλλάζει και η τελική υφή της επιφάνειας των βάζων. Με πολύ ψιλό αλάτι (μπορείτε να το περάσετε και από το μπλέντερ για να γίνει σαν σκόνη) και χωρίς να πιέσετε ιδιαίτερα το βάζο πάνω του, θα δώσετε μια frost υφή, σαν πάχνη ή λεπτό χιόνι, ιδανική για χριστουγεννιάτικεςκατασκευές αν συνδυάσετε αυτή την τεχνική και με κάποιο στενσιλ ή ζωγραφική σε ανάλογα σχέδια.
Μπορείτε και να ανακατέψετε το αλάτι ή την ζάχαρη με πολύ ψιλές χάντρες για κατασκευές ή και να τα χρωματίσετε ελαφρά με μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής ή νερομπογιά, απλώς αφήστε να στεγνώσουν εντελώς και ανακατέψτε καλά ώστε να είναι ομοιόμορφη η απόχρωσή τους πριν κυλήσετε πάνω τους τα βάζα.
Soulouposeto.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου